07.12.2015

Nekoliko zadivljujućih, ali vrlo jednostavnih ideja za božićno ukrašavanje doma

Kako je nedavno i službeno započela božićna sezona, vrijeme je da u svoj dom unesete malo božićnog duha. Ususret Božiću: Ideje za blagdansko ukrašavanje doma 


Stiglo je jedno od najljepših i najiščekivanijih doba u godini – Božić. Iako su trgovine okićene još od početka studenog, većina nas svoje domove počinje ukrašavati s početkom Adventa.  Kako je nedavno i službeno započela božićna sezona, vrijeme je da u svoj dom unesete malo božićnog duha. 
Ako nemate vremena i ideja za osmišljavanje kreativnih dekoracija, tu smo mi da vas malo inspiriramo i podsjetimo na čari koje ovo doba donosi. Predstavljamo vam nekoliko zanimljivih ideja kako ukrasiti dom za blagdane. Riječ je o vrlo jednostavnim i jeftinim ukrasima koje, uz malo truda i mašte, možete napraviti i sami u vlastitom domu. Kad je o božićnom ukrašavanju riječ, ne možete pogriješiti. Samo dajte mašti na volju i uživajte. Neka slike govore i posluže vam kao neiscrpni izvor zanimljivih i inspirirajućih ideja 


1. Započnite s ulazom 

Dočekajte goste uz božićnu čaroliju. Na vrata objesite vijenac koji možete nabaviti po vrlo niskim cijenama, a možete ga izraditi sami od grana, malo zelenila i lišća. Dodaje malo šljokica i ukrasa i imate savršen božićni vijenac. 
 


 
 
2. Objesite vesele čestitke 

Za stvaranje dodatnog božićnog ugođaja sakupite sve božićne čestitke, objesite ih na konac ili vrpcu i  objesite ih po zidu, iznad kamina ili negdje drugdje u kući. 
 

3. Božićne lampice 

Božićnim lampicama možete ukrasiti prozor, namještaj ili drvce. Postoji nešto uistinu posebno u svjetlosti kojom obasjavaju hladne zimske večeri.
 
4. Mirisi 

Za stvaranje dodatnog božićnog ugođaja nabavite eterično ulje cimeta, vanilije ili naranče. U istu svrhu mogu poslužiti i mirisni štapići koje možete nabaviti u drogerijama po vrlo pristupačnim cijenama. Ispecite božićne kolače i dopustite da se predivni mirisi šire kućom. 

5. Koristite prirodne elemente 

Prilikom izrade vlastitih ukrasa probajte koristiti elemente iz prirode. Otiđite u šumu i dobro otvorite oči, skupite borovo granje, lišće, češere, razne bobice, imelu, božikovinu i sve ostalo što bi vam moglo poslužiti prilikom izrade božićnih dekoracija. Osim što će lijepo izgledati, besplatni su i lako dostupni. 
  
6. Mašnice i vrpce 


Crvene i zelene vrpce mogu se koristiti kao jeftin božićni ukras, a njima možete ukrasiti prozore, kamin ili namještaj. 
7. Jestivi božićni ukrasi

Odličan primjer jeftinih ukrasa su kolačići u zanimljivim oblicima. Nabavite modlice u obliku zvjezdica, drvca, polumjeseca i slično, ispecite medenjake, ukrasite ih i dobili ste zanimljive božićne ukrase kojima možete okititi bor ili ih objesiti negdje po kući.


 


8. Oživite stepenište 

Ako u kući imate stepenice ukrasite ih vijencem, lampicama, čestitkama i drugim božićnim dekoracijama. 


 
9. Neobični ukrasi

U nastavku pogledajte nekoliko neobičnih ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za izradu jedinstvenih božićnih dekoracija.

 
 
10. Adventski vijenac

Budite originalni i maštoviti i sami napravite svoj vijenac. Ne morate puno komplicirati, dovoljno vam je nekoliko prirodnih elemenata i svijeće. Zašto bi kupovali vijenac kada sami možete napraviti puno ljepši i jeftiniji? 


 
11. Napravite svoj adventski kalendar


Odbrojavanje do Božića najviše od svega vole mališani. Umjesto čokoladnih kalendara, dajte mašti na volju i napravite ga sami. U izradu uključite i klince. U nastavku pogledajte nekoliko ideja za zanimljive adventske kalendare. 12. Zanimljive staklenke

Stare staklenke nemojte nipošto bacati jer one mogu biti itekako korisne, osobito kad je riječ o izradi ukrasa. Operite ih i napunite granjem, crvenim bobicama, lišćem i češerima te ih malo poprskajte zlatnim sprejom ili umjetnim snijegom i dobit ćete zanimljiv božićni ukras koji zasigurno neće proći neopaženo. 

I za kraj, nekoliko božićno ukrašenih interijera neka vam posluži kao inspiracija za ukrašavanje vlastitog doma. ,
Foto: Pinterest
Izvor: zena.hr