07.12.2015

Opereta Nekretnine | Iznajmljivanje i prodaja stanova, prodaja kućaDonosimo razloge zbog kojih je korisno i važno da za kupnju, prodaju ili najam nekretnine angažirate stručnjake: Poznavanje tržišta (poznavanje cijena) – 
Agenti imaju uvid u stvarno stanje cijena po kojima se određena nekretnina prodaje. Agenti, također, imaju svježi uvid u promjene na tržištu. Informirani su o kretanju cijena na tržištu pa će vas najbolje savjetovati oko prodajne cijene vaše nekretnine ili njezine vrijednosti.

Baze i mreže - 
Agencija za nekretnine ima svoje baze i mreže kupaca tj. prodavatelja – njihove portfelje, te vam može dati uvid u prave želje kupaca. Agenti vas, stoga, mogu najbržim načinima spojiti s kupcem, odnosno prodavateljem.

Pregovaranje – 
Agenti za nekretnine su trenirani pregovarači, prema tome, od njih nema boljih zastupnika vašeg interesa. Često se upravo dobrim pregovaranjem, mogu postići najbolji mogući uvjeti za obje strane.

Pravna podrška – 
Ovo je vrlo važna stavka. Proces kupnje nekretnine podrazumijeva niz pravnih radnji i savjeta, stoga vam usluga koju nudi agencija za nekretnine u ovom slučaju „zlata vrijedi“. Agent će vas voditi kroz sve stavke ovog aspekta kupoprodaje, od uvida u vlasničke listove, do sklapanja kupoprodajnih ugovora.

Ušteda vremena -
U današnje vrijeme slobodno vrijeme je dragocjeno, a angažiranje agenta za potražnju ili prodaju nekretnine omogućit će vam da svoje slobodno vrijeme ne morate trošiti pretražujući i istražujući gomile nekretnina i podataka i to često potpuno nepotrebno. 

Filtrirana ponude -
Agenti za nekretnine će vam iz velike ponude nekretnina probrati ono što u vašem slučaju uopće može doći u obzir za kupnju. Nećete se morati truditi i sami prekopavati i razabirati ono što bi vam se moglo svidjeti. Također, olakšat će vam uvid u vlastite želje i potrebe.

Ekskluzivna ponuda -
S obzirom da agencija unosi u svoju bazu nekretnine koje još nisu „prezentirane“ široj populaciji, imat ćete priliku saznati za neku nekretninu koja bi vas mogla zanimati čak i prije nego ona bude oglašena i svima dostupna.

Personalizirana prezentacija nekretnine -
Kad je riječ o prodaji vaše nekretnine, zasigurno će agent koji je zato obučen, najbolje prezentirati vašu nekretninu i istaknuti sve njene prednosti i zanimljivosti.

Povratne informacije -
Agenti su posrednici između prodavatelja i kupaca, stoga će informacije i komunikacija između te dvije strane najbolje teći upravo tim kanalom.

Agenti su ,,amortizeri“ - 
U procesu kupnje ili prodaje, agenti su oni koji stvaraju često prijeko potrebnu „tampon zonu“ između kupca i prodavatelja. Često do realizacije prodaje, odnosno kupnje ne bi došlo bez angažmana agenata koji su u mogućnosti izbalansirati zahtjeve jedne i druge strane.

Vezana ponuda drugih usluga -
Kupnja nekretnine u velikom broju slučajeva podrazumijeva niz drugih radnji koje tek započinju po završetku kupnje. Agencija za nekretnine u puno slučaja nudi vezu između drugih potrebnih usluga ili sama dostavlja sve što vam treba.

Donošenje odluke - 
Od svog agenta možete dobiti individualno savjetovanje i pomoć pri donošenju odluka, te će vas on usmjeriti na važno i tako vam uvelike olakšati ovako važnu odluku kao što je kupoprodaja nekretnine. 

Ciljani marketing –
Poznavanje tržišta nekretnina, odnosno zahtijeva i želja kupaca i prodavatelja, Agencija omogućuje da usmjeri oglašavanje tamo gdje će ono biti najučinkovitije.

Izvor: opereta.hr